Infrared cameras, IR windows, Baltech GmbH Germny - beste qualität

Ár / bérleti díj: 10 000 Ft (HUF)

Rovat: Műszaki cikk, elektronika » Egyéb

Elhelyezkedés: Külföld, Németország, Lübeck | Térkép Megtekintés térképen

A hirdetés feladásának ideje: 2017. 04. 02. 13:36

  • La_termografia__las_camaras_termograficas_____________los_rayos_infrarrojos_de_la_ventana__IR_Windo.jpg
  • BALTECH_TR_95W_Infrared_window_for_thermography__IR_windows__diagnostics_of_electrical_equipment.jpg
  • La_reparation_des_pompes__reparation_de_ventilateurs__de_l_analyse_de_vibrations.jpg
  • A_termografia__c__maras__pir__metros__uma_janela_de_infravermelho__IR_Windows.jpg
Infrared cameras, IR windows, Baltech GmbH Germny - beste qualität

Универзална техничко одржување и поправки на опремата" BALTECH разви во 2000 година. Во 2006 година ние го разви концептот на "Доверлив хардвер", и во 2011 година донесе нова стратегија Сигурност технологии.

Концептот на Сигурност технологии врз основа на статистиката од најчестите и често се случуваат дефекти во индустриска опрема.

Статистика BALTECH ви овозможува да го одредите повеќето "слаба" единици на машини и механизми, така што по анализата да се направат промени во поправка технологии за да се подобри опрема за сигурност при понатамошна експлоатација. Така, нашиот концепт е филозофијата на "вечниот" механизам.

Еве еден пример од Техничка ревизија спроведена од страна на нашата компанија на еден од металуршкиот претпријатија.

Главниот енергетски Оддел имаше многу непланирани (итни) прекини на опрема: switchboards, panelboards, switchboards, автоматизација и серверот одбори, кои биле периодично се следат со користење на термометри BALTECH TL-0208C.

Од гледна точка на безбедноста на компанијата BALTECH во текот на Техничка ревизија, тоа беше откриена повреда на прописите, кои се строго забрането да се отвори панели под тензија. Но, овој исклучок беше донесена electricians и моќ инженери да се изврши термички дијагностика (месечна температура контрола) на овој тип на опрема и други средства што се под нивна одговорност.
За безбедност можно е да се изврши работата со отворени кабинети и главните разводни табли само ако специјалист е облечен во целосна посебни jumpsuit електричар. Овој тип на услуга во претпријатието никогаш не била. Цената на увезената специјализирани jumpsuit електричар со ракавици, маска и чизми беше 1250€. Да се стави сите electricians беа потребни за да се трошат количината на тимови со вкупниот број на 40 лица 50000€. Што е најважно, ако се повредени запечатување jumpsuit електричар, тој не е безбедна и безбедносен проблем да се појави повторно. Време облекување и дополнителна промена на облека, исто така, да создаде непријатност за работа професионалци. Облека треба да носат или да се оди на далечен објект во целосен сет на облека.
BALTECH најде решение за универзална и интелигентни, одржување и поправка на електрична опрема. За оваа металуршки растенијата беше предложена да биде инсталирана на сите кабинети електрични инфраред прозорец (IR-windows) BALTECH TR-55W и BALTECH TR-95W, како и повеќето модерни термички комплекс BALTECH TR-01800 Зоро со 3D видео и мултимедијални матрица 640x480 пиксели. Ова сеопфатно решение стратегија "сигурност Технологии" е дозволено да се изврши imager квалитативни термографска, инфрацрвена Windows што беа инсталирани високо или многу ниско, за ваша погодност поврзете 3D видео очила за детални набљудувања, и што е најважно беше сигурна, затоа што немаше потреба да ги отвори сите електрични кабинети. Повеќето интересна работа е нов пристап испадна да бидат поевтини и од економска гледна точка. Цената на ова решение во комплексот беше 39890€ c даноци и слободен тренинг во металуршкиот погон на стапката на TOP-104 "Основи на термичка обработка на слика опрема" сите екипи кои услуга Оддел.
BALTECH GmbH ги поканува сите техничка обука, обука Сигурност технологии.

 

Kapcsolatfelvétel:
Ingatlanjog